Drager – Opbouw van de elementen

De basis van dit bouwsysteem is een houten frame, 3D module. De maatvoering van deze 3D module is gebaseerd op een modulair systeem van 60 cm, zoals is getoond in Concept van een basiswoning.

De onderdelen waarmee dit houten frame wordt opgebouwd zijn: houten balken van 100×200 mm en houten kolommen van 100×100 mm of 100x150mm.

 

Deze 3D module wordt verder opgebouwd met een plafond frame en een CLT vloer. Het frame voor het plafond kan worden gebruikt voor plaatsen van elektriciteitsleidingen en ventilatiekanalen. De ruimte onder de CLT vloer is kan worden gebruikt als zone voor riolering.

De buitenwanden worden in 3 onderdelen opgebouwd: de kern bestaat uit een frame gevuld met isolatie. De installatiewand aan de binnenzijde wordt gereserveerd voor elektra en domotica. En de buitenzijde wordt een wind- en waterkerende bekleding.

 

De verbindingselementen

De modules worden op de bouwplaats gekoppeld met stalen verbindingselementen. Hiermee is het mogelijk om te kunnen variëren in ontwerp. Maar ook seriematig ontwerpen is hiermee mogelijk.